Skip to content
Home » Blog » A jóga téged tükröz

A jóga téged tükröz

  • by

A jóga téged tükröz, rólad árulkodik. Azt mondják, hogy ami a jógaszőnyegen történik, az mind leképzése az életünknek. Amilyen vagy az életben, úgy viselkedsz a gyakorlás alatt is.

Ha komolyan veszed az életed és magadat is, akkor a gyakorlást is komolyan fogod venni.

Ha az életre úgy tekintesz, mint egy könnyed játékra, akkor a gyakorlásod is könnyed és játékos lesz.

Ha arrogáns vagy, akkor ez az arrogancia fog uralkodni a matracodon.

Ha az életed egó-játszmákkal van tele, akkor a matracon is az egóddal fogsz küzdeni.

Ha kishitű vagy és önbizalomhiányos, a matracon is folyamatosan kételkedni fogsz magadban.

S ha alázattal, türelemmel és elfogadóan éled az életed, akkor a gyakorlásodat is az alázat, a türelem és az elfogadás fogja áthatni. Nem félsz a hibáktól, nem félsz a fájdalomtól, nem félsz a nehézségektől, mert tudod, hogy mind téged szolgálnak.

De ez visszafelé is működik.

Ha változtatsz a matracon, az az életedre is hatást gyakorol.

Ha a matracon elengeded az irányításra való törekvésed, megtanulsz kibillenni, s várni, amíg újra egyensúlyba kerülsz, akkor az életben is könnyebben fogod kezelni azokat a helyzeteket, amikor kicsúszik az irányítás a kezeid közül. Mert a matracon megtanultad, hogy előbb-utóbb minden széthullást összerendeződés követ.

Ha gyakorlod a kitartást a jógán, a nem feladást, azt, hogy ne menekülj a kihívások elől, akkor az életben is javul az ellenálló- és a megküzdőképességed.

Ha a jógamatracon tágítod a határaidat, az életben is megtanulsz kilépni a komfortzónádból, másképp látni és másképp gondolkodni.

Ha a jóga közben gyakorlod az elfogadást és az elengedést, azt, hogy ne ragaszkodj a póz legtökéletesebb verziójához, akkor az életben is megtanulsz elengedni, elfogadni, tovább lépni.

Amit a matracon tanulsz és tapasztalsz, azt az életben is sokszorosan tudod hasznosítani.

Gyakorolj velünk te is rendszeresen!