Skip to content
Home » Jógaetikett

Jógaetikett

Jógaetikett

A Ganesha jóga- és mozgásműhely házirendje és szabályai

Sokan vagyunk és sokfélék vagyunk, de ha betartunk néhány egyszerű szabályt, akkor mindannyian ugyanolyan jól fogjuk magunkat érezni a jógaórákon. Ebben segít az alábbi jógaetikett. Kérlek, olvasd végig figyelmesen!

 1. A jógaórákon kizárólag BEJELENTKEZÉS alapján lehet részt venni (kattints ide az órarendért). Bejelentkezni lehet a Facebook oldalunkon az eseményeknél (az OTT LESZEK gombra kattintva), messenger üzenetben vagy a 20/58-46-736-os telefonszámon. Ha bejelentkezés nélkül érkezel, nem biztos, hogy lesz helyed.
 2. Ha bejelentkeztél, de mégsem tudsz eljönni, DÍJMENTESEN legkésőbb az órakezdés napján délután 3-ig lehet lemondani (Aranykor jóga esetén megelőző nap este 8-ig).
 3. Amennyiben nem mondod le az órát délután 3-ig, legközelebb ki kell fizetned ezt az órát is. Ha 5 alkalmas bérleted van, akkor levonunk belőle egy alkalmat, ha korlátlan havi bérleted van, egy nappal rövidül az érvényességi ideje.
 4. A jógaórákon saját felelősségre veszel részt. Az esetleges sérüléseidről, betegségedről kérlek, előzetesen tájékoztass.
 5. Csak akkor gyere jógázni, ha egészséges vagy. Ha a legkisebb mértékben is köhögsz, folyik az orrod, fáj a torkod, megfázásos vagy influenzás tüneteid vannak, akkor maradj otthon!
 6. A jógaórák pontosan kezdődnek, kérlek, ÉRKEZZ TE IS IDŐBEN – legalább 5 perccel az órakezdés előtt. Az órakezdéskor becsukjuk a kaput, ha késve jössz, már nem tudsz csatlakozni. Kérlek, ne kopogtass az ablakon, mert azzal megzavarod az órát.
 1. Megérkezés után moss kezet a konyhai csapnál vagy használd a kihelyezett kézfertőtlenítőt.
 2. A cipődet az előtérben vedd le, a terembe mezítláb vagy zokniban gyere be. A papucsokat használd nyugodtan, ha a mosdóba mész, de a matracra NE ÁLLJ RÁ papucsban.
 3. Saját jógamatrac használata higiéniai okokból ERŐSEN AJÁNLOTT. Ha nincs matracod, tudunk adni, de kérlek, igyekezz beszerezni egyet.
 4. Ha a mi matracunkon jógázol, akkor alaposan FERTŐTLENÍTSD a kihelyezett tisztítószerrel és hagyd ott száradni. 
 5. Lehetőség szerint hozz magaddal plédet is – a relaxációhoz szükséged lehet rá. Ha elfelejted, használhatod a miénket is.
 6. Az eszközöket (tégla, párna, térdeplő, heveder) használat után alaposan fertőtlenítsd.
 1. Az óra előtt kapcsold ki vagy némítsd le a mobiltelefonodat. A terembe ne hozd be. A jóga ugyanis a KIKAPCSOLÓDÁS és az önmagunkhoz való kapcsolódás ideje.
 2. A táskádat NE HOZD BE a terembe, hagyd kint az öltözőben. Biztos, hogy senki nem fog hozzányúlni, idegenek pedig nem tudnak bejönni, hiszen becsukjuk a kaput. Ha mégis félted az értékeidet, akkor inkább hagyd őket otthon. Csak a legszükségesebbek legyenek nálad. A terembe behozhatsz egy kis üveg vizet, zsebkendőt, zoknit, pulóvert. Másra nem lesz szükséged.
 3. A mosdót az óra előtt vagy az óra után használd. Ha nagyon muszáj kimenned az óra közben, akkor várd meg a gyakorlatok közötti pihenőt és akkor INTÉZD EL HALKAN, a többieket nem zavarva. A mosdóban ügyelj a tisztaságra és arra, hogy úgy hagyd ott, ahogyan te is használni szeretnéd legközelebb. Ha bármilyen probléma adódna (kifogy a wc papír vagy a szappan, folyik a víz stb.), szólj nekünk!
 4. A jóga előtt 2-3 órával már NE EGYÉL, mert teli hassal nagyon kellemetlen lesz a gyakorlás. Tartózkodj a hagymás ételek fogyasztásától, hogy a társaid se érezzék kellemetlenül magukat melletted.
 5. Ha jógázni jössz, NE HASZNÁLJ erős illatú parfümöt vagy dezodort. A gyakorlás hatására ugyanis még jobban felerősödhet az illata, ami kellemetlen lehet a többiek számára.
 6. A jógastúdióban a hangulat meghitt, kötetlen és családias. A jógaórákon viszont mindenki saját magára figyel, próbáld te is a figyelmedet teljesen önmagadra fordítani. Fogadd el, hogy mindenkinek mások az adottságai és a képességei, mindenki a saját lehetőségeiből igyekszik kihozni a legtöbbet, mindenki a saját határainak átlépésén dolgozik. Ne ítélkezz se magad, se mások felett, légy türelmes, toleráns és elfogadó magaddal és a társaiddal szemben is.
 7. A szőlőcukrot fogyaszd nyugodtan az óra végén, az elhasznált energia pótlására. Az óra közben, a gyakorlatok közti pihenő alatt azonban tartózkodj a szőlőcukor fogyasztásától.

Szeretnénk, ha igazán otthon éreznéd magad nálunk, mindent úgy használnál és mindenre úgy vigyáznál, mintha a sajátod lenne. Hálásan köszönjük, hogy betartod a szabályokat és figyelsz a jógaetikettre!