Skip to content
Home » Blog » Az online jógások adnak reményt a gyerekeknek is

Az online jógások adnak reményt a gyerekeknek is

  • by

Tegnap ismét rossz hírt kaptunk: kiderült, hogy a járványügyi korlátozásokat március 1-ig biztosan nem oldják fel, így a jógastúdiónk februárban is zárva marad. Ez már a harmadik hónap, amióta zárva vagyunk.

Ha nem lenne az a maroknyi kis csapat, amelynek tagjai az elmúlt hetekben is lelkesen és elkötelezetten jógáztak velünk online, akkor valószínűleg most kellene végleg bezárnunk és felszámolnunk a jógastúdiót. S vele együtt fel kellene számolnunk az elmúlt három év összes munkáját, eredményét, örömét és boldogságát.

Három hónap. Nagyjából eddig tudtuk volna fenntartani a jógastúdiót nélkületek – eddig bírtuk volna anyagilag. Az, hogy még van remény a jógastúdiónk újranyitására, kizárólag nektek köszönhető, fantasztikus online jógásaink!

Szeretnénk, ha tudnátok, hogy nem csak nekünk adtok reményt, hanem a gyerekeknek is. Heti rendszerességgel kapunk üzeneteket a szülőktől, hogy mennyire hiányzik a gyerekeknek a jóga és mennyire várják, hogy ők is újra jöhessenek! Vannak, akik azóta is szorgalmasan gyakorolnak otthon.

Bár úgy tűnhet, hogy számukra a jóga csak egy vicces, játékos foglalkozás, valójában sokkal több ennél. Egy komplex mozgás- és érzelmiintelligencia fejlesztés, ami hozzájárul a figyelmi képességek fejlesztéséhez és a stresszoldáshoz is. (További információk a Gyerekjógaország oldalán.)

Az elmúlt három évben a szülők rengeteg pozitív változásról számoltak be a jóga hatására. Van olyan gyerek:

  • akinek a tartása javult,
  • aki nyitottabbá és együttműködőbbé vált,
  • akinek a szorongásai oldódtak,
  • van, akinek a figyelmi képességei javultak,
  • van, aki jobban tudja kezelni az iskolai stresszt, mert megtanult relaxálni.

Ahogyan számotokra, úgy a gyerekek számára sem csupán mozgást jelent a jóga. Hanem a boldogabb, kiegyensúlyozottabb és egészségesebb élet lehetőségét.

Drága online jógásaink! Nagyon köszönjük nektek a gyerekek nevében is, hogy reményt adtok az újranyitásra!