Skip to content
Home » Gerincjóga

Gerincjóga

Gerincjóga hangtálas relaxációval

erő – állóképesség – dinamizmus

A gerincjóga egy dinamikusabbb, aktívabb jógairányzat, amely a teljes testet átmozgatja. A nyújtások mellett csavarásokat, előre- és hátrahajlásokat, oldalrahajlásokat, erősítéseket és lazításokat, állóképesség- és egyensúlyfejlesztő gyakorlatokat egyaránt tartalmaz.

Elsősorban a gerinc menti mélyizmok lazítására, nyújtására és erősítésére fókuszál, ezáltal pedig nem csak az elraktározott feszültségeket (és a miatta kialakuló gerincfájdalmakat) oldja, de az ellenállóképességet is javítja.

Célja a gerinc minden irányú mobilizálása, az izmok feszültségének oldása, az ízületek, szalagok és porckorongok átmozgatása, a tartásjavítás és a törzs izmainak erősítése. Emellett hangsúlyt fektetünk a méregtelenítésre és a stresszoldásra is a légzőgyakorlatok és a relaxációs technikák elsajátításával.

A gerincjóga kellemesen elfárasztja a testet, de közben mégis vitalizál és energiával tölt fel, ezáltal javítja a rugalmasságot és fejleszti az erőnlétet. Rendszeres gyakorlása hozzájárul a gerinc karbantartásához, a rossz tartásból és az ülőmunkából fakadó hát- és derékfájdalmak csillapításához, valamint a mélyizmok megerősítéséhez.

„…egy átizzadt, egyik-másik gyakorlatnál talán nehezebben is kivitelezhető, dinamikus gerincjóga után mindig úgy érzem, 10 évvel fiatalabb a testem: az izmaim, ízületeim, keringésem, s ezzel egyenesen arányosan a lelkivilágom is.”

Kövessyné Molnár Márta, jógásunk
 • ülő- vagy állómunkát végzel, keveset mozogsz
 • rendszeresek a gerinc-, derék- és nyakfájdalmaid
 • mozgásszervi, keringési vagy légzőszervi problémáktól szenvedsz
 • szeretnéd erősíteni az immunrendszered és az állóképességed
 • rendelkezel egy kis túlsúllyal
 • szeretnél energikusabb, fittebb és kiegyensúlyozottabb életet élni
 • javítani szeretnéd a testtartásodat
 • szeretnéd oldani a gerinc menti izmokban tárolt feszültségeket
 • ha még sohasem jógáztál, de szeretnéd megismerni az alapokat

2018. október 15-én tartottuk az első gerincjógát Kiskunlacházán (Peregen). Az azóta eltelt négy év rengeteg izgalommal, kihívással, nehézséggel és örömmel ajándékozott meg minket. Akárcsak a jógásaink, mi is nagyon sokat fejlődtünk és tanultunk – a hibáinkból is.

Amikor négy éve elkezdtünk órákat tartani, csak a saját tapasztalatainkra hagyatkozva beszél(het)tünk a jóga jótékony hatásairól. Ma már megszámlálhatatlanul sok kedves, lelkes és kitartó jógásunk tudja igazolni, hogy a rendszeres gyakorlás testi-lelki és mentális értelemben egyaránt pozitív változásokat indít.

 • Van, aki azóta nem szed fájdalomcsillapítókat, amióta velünk jógázik.
 • Van, akinek azóta nem újult ki a gerincsérve.
 • S van olyan is, aki sokkal kiegyensúlyozottabbnak érzi magát, amióta jógázik és ezt a környezete is észrevette.

Nemrég egy olyan jógásunk mesélte nagy örömmel, hogy már sokkal jobban előre tud hajolni, aki még csak néhány hete gyakorol velünk. Mondtuk is neki, hogy: „képzeld el, mi lesz egy év múlva”!

S képzeld el te is, hogy milyen életed lehetne, ha innentől kezdve minden héten gyakorolnál legalább egyszer! Mi itt leszünk – a következő 4, sőt, a következő 44 évben is és várunk rád!

Gerincjógaórákat hetente kétszer is tartunk:

Hétfő: 18:00-19:10 (70 perces óra)
Csütörtök: 18:00-19:30 (90 perces óra)

A bejelentkezéshez keresd a Facebookos oldalunkat.
Az eseményeknél kattints az „OTT LESZEK” gombra.
Vagy hívj az alábbi számon: 20/58-46-736.

„A valódi életkorodról nem a születésed dátuma, hanem a gerinced rugalmassága árulkodik.”

„Hálásan köszönöm nektek ezt az egy évet.
Amit nektek köszönhetek: hogy reggelente felkelek, nem pedig feltápászkodom; hogy a gerincemre szedett fájdalomcsillapítókat kidobhattam; hogy tolatáskor hátra tudok fordulni teljesen; hogy könnyedén felveszem, ha valami leesik… és még hosszasan sorolhatnám az életembe bekövetkezett testi-lelki változásokat, a belső útra való lépést. Mindannyiunk életébe áldást hoztatok.
Szeretünk benneteket és hozzátok menni olyan, mint egy jó baráthoz menni, ha letehetjük a terheket, amiket cipelünk”

Pék Ildikó, jógásunk