Skip to content
Home » Aranykor jóga

Aranykor jóga

Aranykor jóga hangtálas relaxációval

egészség – mozgékonyság – ellenállóképesség

Az Aranykor jóga egy kifejezetten idősebbeknek szóló gyakorlás. Az óra maximálisan figyelembe veszi az idősebb korosztály testi sajátosságait és korlátait, mégis fokozatosan és gyengéden átmozgatja az egész testet.

A könnyű, egyszerű és biztonságos gyakorlatok segítik a fizikai és mentális egészség megőrzését, védik az ízületeket, javítják a keringést és az emésztési folyamatokat, fejlesztik a koncentrációs képességet és hozzájárulnak a testi-lelki-szellemi harmóniához. Az Aranykor jóga javítja a test mozgékonyságát, a gerinc rugalmasságát és a szervezet ellenállóképességét a betegségekkel szemben.

Az órákon a gerinc tudatos és minden irányú mozgatását végezzük, amely erősíti a törzsizmokat, növeli az ízületi mozgásterjedelmet, javítja az állóképességet és az egyensúlyérzéket, fejleszti a mozgáskoordinációt, s hatékonyan csillapítja a háti, deráktáji és a nyaki szakasz fájdalmait is.

Az Aranykor jógán általában széken vagy székkel gyakorlunk. Ezzel kiváltjuk azokat a gyakorlatokat, amelyek túlzottan terhelik az idősebb korban már egyébként is nehezebben mozgó boka-, térd- és a csípőízületeket. Ennek ellenére a székes gyakorlás épp olyan teljes értékű órának számít, mint a matracos verzió. Hiszen tetőtől talpig átmozgat, megnyújtóztat; ahol kell, erősít; ahol kell, ellazít, és segít a feszültségoldásban is. Ráadásul a szék kreatív használata is azt jelzi: az Aranykor jógásaink nem kifogásokat keresnek, hanem megoldást!

„Szeretnék arról is beszámolni, hogy két hete fáj a vállam. Masszíroztam, csontkovács megigazgatta, gyógynövényes tapasz volt rajta, de nem sikerült kilazítanom azt az izomköteget, ami a fájdalmat okozta. A tegnapi jógán igen sok kimozgatást csináltunk, amitől kicsit féltem is. Már tegnap is éreztem, de mára biztosan állíthatom, hogy szinte teljesen meggyógyult! Köszönöm nektek”

Bede Miklósné Zsóka, jógásunk
  • nehezebben mozogsz, de szeretnél ezen javítani, a jelenleginél aktívabb életet élni
  • gondot okoz a térdelőtámasz és a talajon végzett gyakorlatok
  • mozgásbeszűkülést eredményező ízületi problémákkal küzdesz, gyakran fáj a hátad, nyakad, derekad, csípőd környéke
  • hiszel abban, hogy soha nem késő tenni az egészségedért, a testi-lelki jóllétedért
  • javítani akarod az állóképességed, a mozgáskoordinációd, az egyensúlyérzéket
  • szeretnéd megőrizni a szellemi frissességedet és a fizikai aktivitásodat
  • szeretnél sokáig boldogan és egészségesen élni a családod körében, anélkül, hogy rászorulnál a segítségükre
  • beszűkültek a kapcsolataid, magányosnak érzed magad, időskori depresszióban szenvedsz
  • szívesen csatlakoznál egy elfogadó, megértő, támogató és szeretetteljes közösséghez

Az Aranykor jógaórák nem sokkal a Ganesha jóga- és mozgásműhely megnyitását követően, 2019 júniusában indultak. Eleinte nagyon kevesen voltak, de annál lelkesebben jártak és hamar jó hírét keltették az óráink jótékony hatásainak.

Mára az Aranykor jógások alkotják az egyik leglelkesebb és legkitartóbb jógás közösséget mind közül. Bár gyakran mondogatják, hogy „bárcsak hamarabb kezdtem volna”, ez nem veszi el a kedvüket attól, hogy szorgalmasan gyakoroljanak. Sőt! Ők a legjobb példái annak, hogy a jógában nem számít se az életkor, se a testalkat, se a különböző mozgásszervi korlátozottságok. Egyetlen dolog számít: az elkötelezettség. Az, hogy akarj tenni a saját egészséged érdekében és felismerd: soha nem késő fejlődni a saját adottságaidhoz képest.

Ezt a fejlődést pedig nem csak mi látjuk az Aranykor jógásainkon, de ők is érzik: könnyebbek a hétköznapi mozgások, ritkábban az ízületi fájdalmaik, s jobb a közérzetük is. Sőt, néhányan mesélték, hogy az orvosaik is észrevették, hogy „valami változott”, mert már nem olyan merevek a nyakizmaik, mint régen. Ez bizonyítja a leginkább, hogy soha nem késő elkezdeni és újrakezdeni sem.

Emellett pedig az is nagyon sokat jelent a mi drága Aranykorú jógásainknak, hogy egy olyan közösség tagjai lehetnek, amely elfogadó, támogató és szeretetteljes. A „tartozni valahova” érzése csak egy a sok pozitív élettani hatás közül, amellyel a jóga megajándékoz minket.

Aranykor jógaórákat hetente egyszer tartunk

Szerda délelőtt: 10:00-11:10

A bejelentkezéshez keresd a Facebookos oldalunkat.
Az eseményeknél kattints az “OTT LESZEK” gombra.
Vagy hívj az alábbi számon: 20/58-46-736.

„A kor az elmében van és nem a szívben. Ha a szívedben tudsz élni, akkor nem létezhet korhatár.”

‘”Boldog vagyok, hogy köztetek lehetek, hiszen ezt a csoportot Ti tettétek azzá, ami – egy szeretetteljes közösséggé.”

Bibók Jánosné Rózsika, jógásunk