Skip to content
Home » Jin jóga

Jin jóga

Jin jóga hangtálas relaxációval

meditáció – befelé figyelés – feszültségoldás

A jin jóga egy statikus, passzív, elengedő, megengedő, lazító, befelé forduló, meditatív jógatípus, amelynek során a pózokat legalább 3-5 percig tartjuk ki, de nem ritka a 8-10 perces kitartás sem. Ezek többnyire könnyű és kényelmes fekvő és ülő pózok, amelyekhez sokféle segédeszközt (párnát, téglát, plédet) használunk.

A jin órákon nem törekszünk az erőkifejtésre, a nyújtózkodásra vagy a határaink feszegetésére. A cél sokkal inkább a teljes testi-lelki ellazulás, a befelé figyelés, az elme elcsendesítése, a test mélyizmaiban tárolt feszültségek és a lelki lerakódások oldása, valamint a szervezet energiaáramlásának stabilizálása.

A jin jógán a csakrák (energiaörvények) és a meridiánok (energiacsatornák) energiaáramlását igyekszünk helyreállítani. Miközben kitartunk egy-egy pózt, erőteljes nyomást gyakorlunk bizonyos energiacsatornákra, olyannyira, hogy a kitartás alatt megakad bennük az energia áramlása. Amikor kijövünk a pózból, az úgy hat az energiacsatornára, mint egy gátszakadás. Hirtelen megindulnak az energiák, s olyan erővel zúdulnak, hogy elsodorják azokat a blokkokat, elakadásokat, lerakódásokat, amelyek betegségeket, rossz közérzetet, feszültséget okoznak. A jin jóga ötvözi a hagyományos kínai orvoslás elveit a meditáció ősi gyógyító energiáival.

A jin jóga – bármennyire is nem úgy tűnik – nem a testnek, hanem sokkal inkább a léleknek jelent kihívást, hiszen arra késztet, hogy szembenézz a rég elfeledett vagy eltemetett fájdalmaiddal, veszteségeiddel és hibáiddal, s azokból tanulva, illetve azokat elengedve újraépítsd az életed.

„Rengeteg mindent köszönhetek nektek. Nem is tudjátok, de a ti segítségetekkel nagyon sok nehéz helyzeten jutottam túl. Sokszor szinte rohantam az órára, hogy rendbe tegyem a lelkemet. Sőt, már a családom küld el, hogy anya menj csak, ez jót tesz neked. Talán látszik is rajtam, ezért jön már egy-két ismerősöm is velem. Szóval, köszönök mindent. Nagyon örülök, hogy itt vagytok és én veletek jógázhatok!”

Listár Krisztina, jógásunk
  • a jógára nem csak „tornaként” tekintesz, hanem egy komplex önképző tevékenységként
  • felismered, hogy az önmagadra fordított idő a legnagyobb ajándék és legfontosabb dolog, amit tehetsz a saját testi-lelki egészségedért
  • pontosan tudod, hogy nem elég egy-egy betegség fizikai tüneteit kezelni, a mélyebben gyökerező lelki és mentális okokat is meg kell érteni és szüntetni.
  • érdekel az önfejlesztés, önismeret, szívesen dolgozol azon, hogy kibontakoztatsd önmagad jobb verzióját
  • készen állsz arra, hogy közel kerülj az elfojtott érzéseidhez, a múltbéli hibáidhoz, szembenézz a sérüléseiddel, a gyengeségeiddel és az eltemetett traumáiddal
  • nyitott vagy a meditációra, szeretnél nagyobb tudatosságt gyakorolni az életvezetésedben

A jin jóga órák nem sokkal a Ganesha jóga- és mozgásműhely megnyitását követően, 2019 júniusában indultak. Kicsit tartottunk attól, hogy hogyan fogják fogadni a jógásaink ezt a különleges óratípust, hiszen a legtöbben még csak pár hónapja ismerkedtek meg a jógával.

A jin típusú órák sikere azonban elsöprő volt: mindenki azonnal ráérzett arra, hogy mennyire sokat adhat számára ez a gyakorlás, s hogy milyen nagy szüksége van arra, hogy a jin jóga segítségével dolgozzon saját magán.

A gerincjóga után ez lett a második legnépszerűbb óratípusunk. Ez volt az az óra, ahova még a távolabbi településekről (Dabas, Kunszentmiklós, Majosháza) is gyakran érkeztek jógások, mert érezték, hogy ezért megéri utazni.

A jin jóga sokaknak segített a mély lelki traumák feldolgozásában, a hibáikkal és a gyengeségeikkel való szembenézésében, valamint abban, hogy feloldozzák magukat a saját múltjuk terhei alól. Volt, aki elnevezte „bőgős jógának”, hiszen ezen az órán garantáltan hullanak a tisztító és felszabadító erejű könnyek. Mások azt mondták, ez „felér egy terápiával”. S valóban: a jin jóga az egyik leghatásosabb önfejesztő terápia, gyógyír a testnek és a léleknek egyaránt.

Jin jóga órákat hetente egyszer tartunk

Szerdán 19:00-20:00

A bejelentkezéshez keresd a Facebookos oldalunkat.
Az eseményeknél kattints az “OTT LESZEK” gombra.
Vagy hívj az alábbi számon: 20/58-46-736.

A szavak nem alkalmasak a jóga felbecsülhetetlen értékének kifejezésére. Meg kell tapasztalni.

Várunk téged is szeretettel az óráinkon!