Skip to content
Home » Blog » Eltelt egy év… egy jógastúdió nehézségei a COVID-helyzetben

Eltelt egy év… egy jógastúdió nehézségei a COVID-helyzetben

  • by

Ma van egy éve annak, hogy bejelentettük: átmenetileg bezárjuk a jógastúdiót.

Az azóta eltelt egy évben ÖSSZESEN 5 ÉS FÉL HÓNAPOT voltunk nyitva.

Ez azt is jelenti, hogy az azóta eltelt egy évben ÖSSZESEN 5 ÉS FÉL HÓNAPOT jógáztunk veletek személyesen, csoportos órákon.

S ami ennél is rosszabb: az azóta eltelt egy évben ÖSSZESEN 5 ÉS FÉL HÓNAPOT dolgozhattunk és élhettünk (viszonylag) szabadon.

Ha ezt előre láttuk volna tavaly ilyenkor, nem hittük volna el. Azt gondoltuk volna, hogy ez képtelenség, ez lehetetlen. Lehetetlen, hogy az év több, mint felét bezárva, bizonytalanságban és rettegve kell töltenünk.

Nem lehet, hogy az év több, mint felében úgy kell élnünk, hogy nincs előttünk se remény, se perspektíva a nyitással kapcsolatban.

  • ez jelenti a kapcsolódást hozzátok, a néhány mondatos beszélgetéseket az órák előtt és után (amelyeknek értéke az elmúlt hónapokban felbecsülhetetlenné vált),
  • az összenevetést, az együtt lélegzést, az együtt sóhajtozást egy-egy nehezebb póz közben és a megkönnyebbülést a lerakott terhek után.
  • ez jelenti a jógázó gyerekek nevetését, ölelését és örömét, és a szülők visszajelzéseit azzal kapcsolatban, hogy mennyire fontos és hasznos, amit csinálunk.
  • ez jelenti a folyamatos fejlődésre való törekvést, a hitet és az erőt, ami lendületet ad a nehezebb reggeleknek is.
  • és persze ez számunkra jelenti a megélhetést is, a holnap biztonságát, a jövő terveit, az életet, a MINDENT.

Néha úgy érezzük, lassan kimerülnek a tartalékaink – mentálisan mindenképpen.

Az, hogy anyagilag bírtuk eddig, csakis annak a maroknyi (és sajnos egyre fogyatkozó létszámú) kis csapatnak köszönhető, akik még nem adták fel, akik még mindig kitartanak mellettünk és jógáznak velünk online.

Tudjuk, látjuk, érezzük,hogy neked is nehéz, egyre nehezebb.

Mert végeláthatatlan.

Mert nincs ott egy biztos dátum az alagút végén, amibe lehet kapaszkodni, amit lehet várni, amiben lehet hinni, hogy már csak addig kell kibírni és utána garantáltan jobb lesz.

És tudjuk azt is, hogy már nem kérhetünk arra, hogy tarts ki mellettünk, mert neked is eleged van az egészből. S nem mondhatjuk azt sem, hogy ha kitartasz, akkor biztosan lesz hova visszatérned.

A mi fejünkben egy ideje már van egy dátum, ami után – ha továbbra sem változik semmi, vagyis nem nyithatunk – biztos, hogy nem tudjuk tovább fenntartani a jógastúdiót. Legalábbis ebben a formában, ezen a helyen biztosan nem.

Eltelt egy év. Tavaly ilyenkor sokat sírtunk. Ma már könnyeink sincsenek.

Hogy online megyünk tovább,az nem kérdés. Amíg van egyetlen ember is, akinek tudunk adni, aki erőt tudmeríteni a jógából, a mi jógánkból, vagy épp megnyugvást talál benne, addig kitartunk mi is.