Skip to content
Home » Blog » Egy fantasztikus visszajelzés egy fantasztikus jógázónktól

Egy fantasztikus visszajelzés egy fantasztikus jógázónktól

  • by

Hihetelenül szép visszajelzés érkezett az egyik jógásunktól. Ilonka lassan két éve jógázik velünk rendszeresen. Eleinte (majdnem egy évig!) csak a hétfői gerincjógára járt – arra az órára, ami sokak szerint a legnehezebb.

Mi nem igazán értjük, hogy miért gondolják ezt. Ilonka példája pedig pláne azt igazolja, hogy ha valaki tényleg szeretne változtatni az életén, akkor nem számítanak a nehézségek. Mert aki valóban elkötelezett a saját testi-lelki egészsége mellett, az nem kifogást keres, ha megoldást!

Ahogy ő is írja, az első találkozása a jógával tényleg „keserves” volt. De nem csak az derült ki már az első pillanatban, hogy nehezen mennek neki a gyakorlatok. Hanem az is, hogy hihetetlen alázattal, türelemmel és elfogadással viszonyul a saját testi adottságaihoz, képességeihez és határaihoz.

Pontosan tudta, hogy mi az, amit az ő teste bír és enged, s mi az, ami már túlmutat a határain. Elfogadta, hogy MOST MÉG nem tud minden gyakorlatot megcsinálni – de a feladás számára soha nem volt opció.

Aztán ahogy telt-múlt az idő, azt vettük észre (ő is, mi is és a többi jógázó is), hogy egyre könnyebben mennek neki a gyakorlatok, egyre jobban bírja. És idővel már olyan pózokat is meg tudott csinálni, amelyek korábban elképzelhetetlenek voltak számára. A rendszeres és kitartó gyakorlás hétről hétre megajándékozta őt egy apró kis sikerélménnyel, amit már a mindennapokban is tudott kamatoztatni.

Nem kellett hozzá sok idő: Ilonka jógafüggő lett! Már hetente háromszor járt hozzánk és a több mint fél évig tartó online jógás időszakot is lelkesen és szorgalmasan végigdolgozta velünk!

Ilonka, mi nagyon büszkék vagyunk rád, de ami ennél is sokkal fontosabb, az az, hogy te is nagyon büszke lehetsz magadra! Hiszen bebizonyítottad, hogy ha az ember igazán szeretne elérni valamit, nem számítanak a körülmények, az akadályok és a kifogások (amiket mindig lehetne találni…). Egyes egyedül az elszántság és az akaraterő számít, ami benned óriási!

Kívánjuk, hogy még nagyon sokáig jógázz velünk BOLDOGAN, VIDÁMAN, EGÉSZSÉGESEN!