Skip to content
Home » Blog » Ganesha születésnapja

Ganesha születésnapja

  • by

Ma van a névadónk, Ganesha születésnapja!

Hogy miért róla neveztük el a jógastúdiónkat?
Azért, mert ő az akadályok elhárítója, az új kezdetek, a siker és a bölcsesség istene. Az elmúlt valamivel több, mint két évben nagy szükségünk volt a segítségére és hisszük, hogy segített is.

Elhárította az akadályokat a kezdeteknél. Akkor, amikor még tele voltunk bizonytalansággal, nem tudtuk, hogy lesz-e (elég nagy) igény a jógára. Nem tudtuk, hogy képesek leszünk-e a semmiből felépíteni egy családias hangulatú, szeretettel és elfogadással teli jógastúdiót. Nem tudtuk, hogy képesek leszünk-e létrehozni egy, a jóga mellett maximálisan elkötelezett közösséget.

Segített legyűrni azokat a nehézségeket is, amelyekkel a pandémia idején kellett szembenéznünk. És nagyon sokat segített a hosszú bezárás utáni újrainduláskor. Akik kitartottak mellettünk ebben a viharos időszakban is, pontosan tudják, hogy nem ment gördülékenyen az újranyitás. A hat és fél hónapos kényszerszünet sokak lelkesedését és kitartását letörte.

A bezárás előtt rendkívül népessé vált jógás családunk számos tagja döntött úgy, hogy nem folytatja a gyakorlást, bármilyen sok pozitív hatását is tapasztalta korábban. Az okát nem tudjuk, de talán már nem is fontos…

Innentől kezdve csakis arra a maroknyi kis csapatra koncentráltunk, amelynek tagjai töretlen (sőt, talán minden korábbinál nagyobb) lelkesedéssel vetették bele magukat az újraindult személyes gyakorlásba. S közben persze mi is töretlenül hittünk abban, hogy ez a jógastúdió sikerre és ragyogásra született.

A hit, a lelkesedés és a kemény munka ismét méghozta a gyümölcsét: úgy tűnik, hogy lassan, de biztosan elhárítjuk ezeket az akadályokat is.

Az elmúlt hetekben nagyon sok kedves és elkötelezett új gyakorló csatlakozott a jógás családunkhoz, egyre gyakrabban tesszük ki a „MEGTELT” táblát az óráinkra. De ami még ennél is fontosabb: folyamatosan kapjuk a visszajelzéseket az újaktól és persze a régiektől is, hogy milyen nagy szükség van ránk, a jógára, a mi jógánkra, Ganesha jógájára.

Nem is lehetnénk hálásabbak!