Skip to content
Home » Blog » A gerincjógások szuperereje

A gerincjógások szuperereje

  • by

Hogy mi jellemzi a gerincjógásokat? Erő, kitartás és alázat.

Elképesztő héttel indult az új év!

Az óráink pillanatok alatt megteltek, s mivel több órára is várólista alakult ki, be kellett tennünk egy ráadás órát péntekre. Csak a gerincjóga órákon több, mint 40-en (!) vettek részt a héten – offline és online, volt, aki duplázva vagy triplázva az élvezeteket!

Végignézve a gerincjógásokat, azt látjuk, hogy nagyon különbözőek.

Van köztük, aki fizikai munkát végez, s olyan is, aki egész nap a számítógép előtt ül.

Van, aki gyógyít, van, aki tanít, van, aki gyerekeket fejleszt. És olyan is van, aki a vásárlók/ügyfelek ügyes bajos problémáit menedzseli.

Van olyan jógásunk, aki egyedül neveli a gyerekeit és van olyan is, aki az idős szüleit ápolja.

Van, aki a pici gyereke mellett szakít magának időt a jógára, s olyan is van, akinek az tölti meg örömmel a délutánjait/estéit, hogy jöhet hozzánk, a „második otthonába”.

Vannak tizenéves fiatalok, akik a testnevelés óra helyett választották ezt a mozgásformát, s vannak olyan 60+ osak is, akiket a heti egy rendszeres gerincjóga tart fiatalon.

Vannak hajlékonyabbak, s olyanok is, akiknek nehezebben mozdulnak az ízületeik.

Van, aki már több, mint három éve jár rendszeresen gerincjógára (ebből az elmúlt közel másfél évben végig online jógázott), s olyan is van, aki még csak nemrég csatlakozott hozzánk, de a héten három gerincjóga órán is részt vett.

Egy valami azonban közös mindenkiben, aki gerincjógára jár: nem félnek a kihívásoktól, nem keresik a kifogásokat és nem akarják a könnyebb utat választani. Mert tudják, hogy az igazi siker az, ha kilépsz a komfortzónádból és meghaladod önmagad.

Az igazi sikert erőfeszítést kíván.
És munkát.
És kitartást.
És küzdelmet.
És alázatot!
Legfőképp alázatot!

Az alázatban gyengédség van, de nincs benne gyengeség. Az alázatban erő van, színtiszta erő. És kedvesség és tisztaság, és megértés és ítéletmentesség. Az alázatra meg kell érni, az alázaton át kell vergődni, meg kell tapasztalni. És az alázatot lehet választani is. Fejet hajtva méltóságteljesen. Azt hiszem, ettől olyan különlegesek a gerincjógások!

S ez az, amiért én minden egyes órán fejet hajtok előttük!

Ha szeretnél, te is csatlakozhatsz hozzájuk! Bejelentkezés a Facebookos oldalunkon!