Skip to content
Home » Miért és hogyan tarts kezdő jóga tanfolyamot? – módszertani útmutató jógaoktatóknak

Miért és hogyan tarts kezdő jóga tanfolyamot? – módszertani útmutató jógaoktatóknak

190 oldalas jegyzet jógaoktatóknak kezdő jóga tanfolyam szervezéséhez

Két évvel ezelőtt szerveztünk először 10 alkalmas kezdő jóga tanfolyamot, amit olyan nagy érdeklődés övezett, hogy rögtön két csoportot is kellett indítanunk. A résztvevők jelentős része továbbra is rendszeresen jógázik velünk és valódi „jógafüggőkké” váltak.

A kezdő jóga tanfolyamaink azóta is teltházasok, sőt, vannak akik – ha tehetnék – ismételten elvégeznék, mert (elmondásuk szerint) olyan sok hasznos tudást adtunk át, aminek a feldolgozásához nem volt elég 10 alkalom, szeretnék újra és újra meghallgatni, átélni.

A visszajelzések megerősítettek minket abban, hogy a munkánk fontos és értékes, s felismertük, hogy ezzel talán más jógaoktatóknak is segíthetünk az indulásban, a stabil és elkötelezett vendégkör kialakításában, az új vendégek bevonzásában, a “holtidőszakok” átveszélésében vagy épp elkerülésében. De ami ennél is fontosabb: abban, hogy még többet és többet adhass a jógázóidnak.

Most te is megrendelheted ezt a gyakorlatias, tartalmas és igényes módszertani útmutatót, ami segít neked a 10 alkalmas kezdő jóga tanfolyam megszervezésében, felépítésében.

Ebben a közel 200 oldalas módszertani útmutatóban a 10 alkalmas kezdő jóga tanfolyamunk jegyzetét osztjuk meg veled. Azokat az anyagokat, amelyeket a résztvevőknek küldünk minden egyes óra után. Ebben találhatsz:

 • pózleírásokat a különböző témáknak és jógastílusoknak (gerinc, hatha, jin, power, női jóga) megfelelően, különös tekintettel a pózok kivitelezésének alapelveire, a variációkra és könnyítésekre, a gyakori hibákra és elkerülésük lehetőségeire, valamint a pózok fizikai, lelki és mentális hatásaira. Ezek alapját képezhetik az óravázlatoknak is.
 • a különböző típusú pózok (fordított pózok, egyensúly pózok, csavarások, harcos típusú pózok) jelentőségét, szimbolikáját és kivitelezését – úgy elmagyarázva, hogy az a kezdők számára is érthető és élvezetes legyen.
 • a Nap- és a Holdüdvözlet részletes módszertani leírását azok fizikai és szimbolikus, lelki hatásaival együtt – ezzel választ kapsz arra a kérdésre, hogy hogyan tanítsd a kezdőknek a kötött sorozatokat.
 • a legalapvetőbb légzőgyakorlatok és meditációs gyakorlatok leírásait – szintén a kezdők szemszögéből, úgy, hogy könnyen tudjanak kapcsolódni hozzá és értsék, hogy mi és miért történik bennük egy-egy légző- vagy meditációs gyakorlat során.
 • a segédeszközök (jógatégla, heveder, párna, szék) használatának lehetőségeit, hogy bátran merjenek „támaszkodni” ezekre.
 • és ami a legfontosabb: olyan elméleti tartalmakat, amelyekre támaszkodva a szöveg szintjén is felépítheted az órákat és megválaszolhatod a kezdőkben leggyakrabban felmerülő kérdéseket (mi az a jóga, mi nem a jóga, hogyan hat a jóga, hogyan kell „jelen lenni” és megérkezni a matracra, mit jelent az „egyhegyű figyelem”, hogyan segítik az egyensúlypózok a hétköznapokban a mentális/érzelmi egyensúly megtartását, hogyan működik az energetikai rendszer, mit jelent a ciklustudatos gyakorlás, hogyan értheted meg a „lelked üzenetét” a testtudatosság fejlesztésével stb.)
 • mindezt közérthetően, áttekinthetően, de mégis tartalmasan és vizuálisan is igényesen (lásd a képeket)!

A 10 óra jegyzete mellé kapsz továbbá ajándékba egy módszertani útmutatót is, ami segít megérteni, hogy:

 • miért olyan fontos, hogy rendszeresen szervezz kezdő jóga tanfolyamokat, miért előnyös neked és a jógázóknak, ha kötött tanfolyami rendszerben ismerteted meg velük a jógát
 • milyen szempontokra figyelj a kezdő jóga tanfolyam szervezése és tartása során (hogyan válaszd ki a megfelelő időpontot a tanfolyamra, hogyan kommunikálj róla, hogyan építsd fel az órákat – kapsz egy lehetséges tanfolyami tematikát is)
 • melyek a résztvevők leggyakrabban felmerülő problémái és kérdései, s azokra milyen válaszokat adhatsz
 • hogyan tedd elkötelezetté a résztvevőket, hogy a tanfolyam után is folytassák a jógázást nálad

Vagyis olyan ismereteket adunk át, amiket a klasszikus jógaoktatói tanfolyamokon nem tanítanak.

A 190 oldalas jegyzet 5900 Ft-os áron lehet a tied.

A megrendeléshez töltsd ki az alábbi megrendelő űrlapot és e-mailben küldjük az utaláshoz szükséges tudnivalókat. Az összeg átutalását követően e-book formában, pdf formátumban küldjük el az anyagot az e-mail címedre. A jegyzettel együtt természetesen e-mailben küldjük a számlát is. Kizárólag magyarországi címre tudunk számlát kiállítani.

Kérlek, vedd figyelembe, hogy 2022. szeptember 1-től KIZÁRÓLAG MAGÁNSZEMÉLYEKNEK áll módunkban számlát kiállítani. Cégeknek, egyéni vállalkozóknak nem tudunk számlát kiállítani.
Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót